'Bayern beloont Kimmich: middenvelder gaat tot vier bestbetaalde spelers behoren'

'Bayern beloont Kimmich: middenvelder gaat tot vier bestbetaalde spelers behoren'

05-08-2021 14:30

Joshua Kimmich gaat een nieuw topcontract ondertekenen bij Bayern München, meldt BILD. De 26-jarige Duitse international wordt beloond voor zijn ontwikkeling van de afgelopen seizoenen en wordt één van de absolute topverdieners in de Allianz Arena.

Kimmich is uitgegroeid tot een steunpilaar bij Der Rekordmeister en vaste waarde in Die Mannschaft. Er was Bayern dan ook veel aan gelegen om de middenvelder te behouden. Beide partijen zijn het nu eens: hij gaat zijn contract met drie jaar verlengen, tot medio 2026. Vooral financieel gaat Kimmich er echter op vooruit. Waar hij momenteel nog tien miljoen euro per jaar krijgt, kan dat straks oplopen tot wel twintig miljoen.

Daarmee komt Kimmich in dezelfde salarisklasse als Thomas Müller en Manuel Neuer, schrijft het Duitse medium. Alleen topspits Robert Lewandowski verdient meer bij de Bundesliga-kampioen. Kimmich speelde inmiddels al 173 competitiewedstrijden en 53 Champions League-duels voor Bayern, waarmee hij onder meer al zes landstitels vierde en één keer het miljardenbal won.

Volgens BILD is Bayern ook weer in gesprek met Leon Goretzka. Beide partijen lagen eerder nog ver uit elkaar, omdat Goretzka eveneens tot de topverdieners wil gaan behoren. Zijn huidige verbintenis loopt volgend jaar af.