RSCA na 966 dagen terug in Europa, tegen Laçi op zoek naar zege in 1.339 dagen

RSCA na 966 dagen terug in Europa, tegen Laçi op zoek naar zege in 1.339 dagen

05-08-2021 12:30 Laatste update: 17:42
Europa League 16 Reacties

Meer dan vijf decennia op rij haalde RSC Anderlecht Europees voetbal. De voorbije twee seizoenen was er evenwel een Europees droogte bij paars-wit. Daar komt donderdag tegen KF Laçi verandering in. In Albanië kan Anderlecht ook haar eerste Europese zege in 1.339 dagen boeken.

Anderlecht was jarenlang een van de vaandeldragers van het Belgische voetbal in Europa. Bij haar laatste Europese campagne in het seizoen 2018-2019 kwam paars-wit evenwel niet erg goed voor de dag. In de groepsfase van de Europa League kon Anderlecht geen zege boeken tegen Dinamo Zagreb, Fenerbahçe SK en FC Spartak Trnava.

De laatste Europese wedstrijd van Anderlecht dateert van 13 december 2018. Toen nam Anderlecht het op tegen Dinamo Zagreb. In Kroatië speelde paars-wit 0-0 gelijk. Van de basisploeg van 966 dagen geleden staat enkel nog Zakaria Bakkali op de Brusselse loonlijst. De andere tien spelers hebben de hoofdstad ondertussen al verlaten. Frank Boeckx is gestopt met voetballen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Tegen Zagreb vielen Francis Amuzu en Hannes Delcroix in. Die eerste wordt donderdagavond aan de aftap verwacht. De derde invaller tegen Zagreb was trouwens Alexis Saelemaekers. De flankspeler verdient tegenwoordig zijn brood in Italië bij AC Milan.

Winnen voor de UEFA-ranking
Met het oog op de UEFA-ranking kan Anderlecht voor zichzelf en het Belgische voetbal donderdag best winnen tegen KF Laçi. Anderlecht is ondertussen slechts de nummer 112 van Europa. Het deelt die plaats met het Poolse Legia Warsaw en het Oostenrijke Wolfsberger AC. KF Laçi vinden we terug op plaats 179.

Indien Anderlecht donderdag wint in Albanië is dat de eerste zege van paars-wit in Europa sinds 5 december 2017. Toen won Anderlecht op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League met 0-1 op het veld van Celtic. Van de basisploeg van toen, staat enkel nog Adrien Trebel in Brussel op de loonlijst. Net zoals bij Bakkali zoekt Anderlecht voor hem momenteel nog een oplossing.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie