Financieel verlies voor STVV: 'Recordaankoop vertrekt alweer terug naar Brazilië'

Financieel verlies voor STVV: 'Recordaankoop vertrekt alweer terug naar Brazilië'

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 12:21do 05-08-2021 om 12:21

De laatste jaren wordt het transferbeleid van Sint-Truiden geregeld in twijfel getrokken, niet in het minst door de eigen aanhang. De 21-jarige Jhonny Lucas lijkt een goed voorbeeld van die beslommeringen. De recordaankoop verdwijnt alweer door de achterpoort bij STVV.

Lucas kwam in 2019 voor een recordbedrag over van het Braziliaanse Parana, waar de Kanaries liefst 2,5 miljoen euro neerlegden. Als belofteninternational van zijn vaderland, Brazilië, had de middenvelder zeker de nodige adelbrieven. In Haspengouwen loste hij de verwachtingen echter helemaal niet in. In twee jaar tijd kwam de kleine technicus niet verder dan 94 competitieminuten.

STVV heeft dan ook besloten om afscheid te nemen van Lucas. Die zou al op de terugweg zijn naar zijn thuisland, waar een niet nader genoemde club hem zal overnemen, meldt Het Belang van Limburg. Hij is niet de enige die dezer dagen zal vertrekken bij STVV. Ook topschutter Yuma Suzuki is op weg naar de uitgang. RSC Anderlecht zou al vier miljoen euro willen betalen, maar de Japanner mikt naar verluidt op een buitenlandse competitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws