Lovende Oekraïense woorden voor Genkse sfeer: Ik hield echt van hun stadion

Lovende Oekraïense woorden voor Genkse sfeer: "Ik hield echt van hun stadion"

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 11:18do 05-08-2021 om 11:18

KRC Genk slaagde er dinsdagavond niet in om een aantrekkelijke uitgangspositie te verwerven met het oog op de laatste voorronde van de Champions League. Tegen Shakhtar Donetsk ging het met 1-2 onderuit. Doelman Anatoly Trubin kwam nog eens terug op de overwinning van zijn elftal.

Op de Oekraïense website Champions Football laat Trubin zich positief uit over Genk, dat volgens hem een "goed team" heeft. Toch slaagde Shakhtar erin om de zege in de wacht te slepen. Die belangrijke winst  heeft het vooral te danken aan een uitstekende voorbereiding. "Genk kon ons niet verrassen, ze speelden zoals we het verwacht hadden", aldus Trubin.

Zelfs een uitgelaten Luminus Arena kon Genk niet voldoende vooruitstuwen richting een gunstig resultaat. Het deed ook de bezoekers deugd om nog eens voor een (deels) gevuld stadion te spelen. "Persoonlijk ben ik erg blij om voor het publiek te spelen, omdat je de sfeer van voetbal kunt voelen. En ik hield echt van het stadion - de tribunes waren heel dicht bij het veld", vertelt Trubin.

Volgende week moet Genk de scheve situatie proberen recht te trekken in Kiev, waar Shakhtar haar thuiswedstrijden afwerkt. Door de afgeschafte regel van de uitdoelpunten is de opdracht simpel: winnen met één doelpunt verschil levert verlengingen op, een beter resultaat betekent rechtstreekse kwalificatie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws