'Lukaku zet transferdriehoek tussen Chelsea, Internazionale en Atalanta in gang'

'Lukaku zet transferdriehoek tussen Chelsea, Internazionale en Atalanta in gang'

05-08-2021 10:01

Tammy Abraham kiest eieren voor zijn geld nu Romelu Lukaku hard op weg is naar Chelsea. De 23-jarige Engelse spits wil de Champions League-winnaar verlaten en staat in de concrete belangstelling van Atalanta Bergamo, meldt Gianluca Di Marzio.

Volgens de transferexpert is er sprake van een transferdriehoek die nauw samenhangt. Als Lukaku naar Chelsea gaat, dan wil Internazionale Duván Zapata aantrekken als vervanger. Atalanta wil de Colombiaan alleen laten gaan als het zeker is van de komst van Abraham. Overigens hebben Zapata en Abraham hetzelfde prijskaartje: veertig miljoen euro.

La Dea zou daarmee zijn transferrecord breken. De Italiaanse club heeft nog wel concurrentie uit Engeland van Arsenal, Aston Villa en West Ham United. Het pleit echter in het voordeel van de Italianen dat ze komend seizoen actief zijn in de Champions League. Daarnaast verkoopt Chelsea zijn spits liever aan een buitenlandse club.

Abraham wil vertrekken bij The Blues vanwege een gebrek aan kansen. De transfer van Lukaku zou zijn perspectief verder verslechteren. Overigens is Atalanta zaterdag in Londen voor een oefenduel met West Ham. De kans is groot dat dan ook met Chelsea wordt gesproken.

Atalanta schaakt deze transferzomer op meerdere borden. De Serie A-club verkoopt Cristian Romero aan Tottenham Hotspur. Merih Demiral moet hem opvolgen, maar ook Sven Botman en Teun Koopmeiners worden in verband gebracht met een overstap naar Bergamo.