Vanderhaeghe klaar voor Club Brugge: Kunnen geschiedenis schrijven

Vanderhaeghe klaar voor Club Brugge: "Kunnen geschiedenis schrijven"

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 20:00wo 04-08-2021 om 20:00

Cercle Brugge neemt het komend weekend op tegen stadsgenoot Club. Van angst voor de kampioen is geen sprake bij coach Yves Vanderhaeghe. Hij gaat voor een plaats in de geschiedenisboeken. 

Na twee speeldagen staan Club en Cercle nog gelijk in de rangschikking, allebei met vier punten. "We kunnen inderdaad misschien een stukje geschiedenis schrijven door een punt te pakken en misschien te winnen", reageert Vanderhaeghe bij Het Nieuwsblad. "We willen graag onze fans gelukkig maken, maar mentaliteit alleen zal zeker niet genoeg zijn om Club te kloppen. We zullen ook kwaliteit moeten brengen en goed voetballen.”

Cercle zal haar huid alvast duur verkopen. "Er komt sowieso een verbeten Cercle aan de start. Dat was trouwens ook zo in de eerste twee matchen. We zijn blij dat we al vier punten hebben en zeker met matchen tegen Club en Anderlecht in het vooruitzicht. Dat geeft ons een goed gevoel maar ook weer niet meer dat. We zweven niet en lopen niet met onze kop in de wolken."

Een zege zou hoe dan ook deugd doen voor Cercle, dat al sinds 2013 geen derby meer heeft gewonnen. Toen werd het thuis 2-0 met goals van Stephen Buyl en Junior Kabananga.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws