OFFICIEEL: Bizot (ex-KRC Genk) zet loopbaan verder bij Stade Brest

OFFICIEEL: Bizot (ex-KRC Genk) zet loopbaan verder bij Stade Brest

04-08-2021 19:15 Laatste update: 22:32
Eredivisie 2 Reacties

Het hoge woord is eruit: Marco Bizot verlaat AZ voor Stade Brest. De dertigjarige doelman ondertekent een driejarig contract in Frankrijk, nadat hij zijn verhuizing naar Frankrijk dinsdagavond zelf al aankondigde.

Het was al langer duidelijk dat Bizot na vier seizoenen AZ toe was aan een andere uitdaging. Een transfer naar Olympiakos ketste af, waarna Stade Brest toesloeg. "We kenden de wens van Marco om op zijn leeftijd nog een buitenlands avontuur aan te gaan. Dat heeft hij gevonden in Frankrijk", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de AZ-site.

"Marco heeft met zijn stabiliteit een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van onze selectie. Daarvoor willen wij hem bedanken en bovendien veel succes wensen in zijn verdere loopbaan."

Bizot kwam in 2017 - na periodes bij Ajax, SC Cambuur, FC Groningen en KRC Genk - transfervrij naar AZ. Hij keepte 164 wedstrijden en was daarin goed voor 72 clean sheets. In het kalenderjaar 2019 evenaarde hij een vijftig jaar oud record van Heinz Stuy, die in 1971 als keeper van Ajax in 31 officiële wedstrijden de nul hield. Deze zomer ging hij als derde Oranje-doelman mee naar het EK.

AZ ontvangt vijf miljoen euro voor Bizot. Met dat geld meldt Huiberts zich mogelijk bij Sparta voor Maduka Okoye. De spelers van AZ weten de Franse competitie deze zomer goed te vinden. Calvin Stengs vertrok naar OGC Nice en Myron Boadu is onderweg naar AS Monaco.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie