OFFICEEL: Geen Peña voor Anderlecht, Malmö gaat met Emmen speler aan de haal

OFFICEEL: Geen Peña voor Anderlecht, Malmö gaat met Emmen speler aan de haal

04-08-2021 19:00
1

Het is officieel: Sergio Peña verlaat FC Emmen na twee seizoenen voor Malmö FF. De middenvelder uit Peru - die in Nederland ook aan RSC Anderlecht werd gelinkt - ondertekent een driejarig contract in Zweden. Malmö betaalt circa één miljoen euro voor Peña.

Emmen pikte Peña in de zomer van 2019 op bij het Spaanse Granada en dat bleek een schot in de roos: de international van Peru behoorde in zijn debuutseizoen tot de beste spelers van de Eredivisie. Vorig seizoen kon hij de degradatie van Emmen niet voorkomen. Peña speelde zestig wedstrijden in Nederland.

"De afgelopen jaren heeft heel Nederland kennisgemaakt met Sergio", vertelt technisch manager Michel Jansen op de Emmen-site. "Het is goed dat een speler van zijn kaliber zijn talenten heeft kunnen tonen. Met name in zijn eerste seizoen presteerde hij top."

"Het is jammer dat zijn periode in Emmen een teleurstellende afloop kende, maar wij hebben twee jaar lang genoten van een mooie speler en bedanken hem voor al het moois wat hij ons heeft gebracht. Nu maakt hij de stap naar een Zweedse topclub en dat is het beste voor alle partijen", besluit Jansen.

Malmö FF is de regerend kampioen van Zweden en staat in het huidige seizoen na dertien wedstrijden op de tweede plaats, één punt achter koploper Djurgardens IF. Dinsdagavond waren de Zweden in de derde voorronde van de Champions League te sterk voor Rangers FC (2-1).