‘KAA Gent lonkt naar OHL-aanvaller Henry als vervanger voor Yaremchuk’

‘KAA Gent lonkt naar OHL-aanvaller Henry als vervanger voor Yaremchuk’

04-08-2021 17:50 Laatste update: 05-08-2021 08:12
11

KAA Gent zag Roman Yaremchuk naar Benfica vertrekken. De Buffalo’s zijn dan ook naarstig op zoek naar een vervanger voor de Oekraïner. Tegenover Het Nieuwsblad laat coach Hein Vanhaezebrouck zich uit over de situatie.

KAA Gent krijgt naar verluidt vijftien miljoen euro voor Yaremchuk. Er is dus financieel ruimte om een vervanger te halen. “Welke type we nodig hebben? Een Lewandowski (lacht). We zijn al een poosje op zoek naar een vervanger voor Roman. Hopelijk vinden we iemand die extra gewicht in de strijd kan gooien.”

De Buffalo's zien aldus een doelpuntenmaker en sterkhouder vertrekken. De 25-jarige Yaremchuk was op het EK goed voor twee doelpunten en één assist in vijf partijen. Bij Gent scoorde hij 23 keer in 43 partijen.

Update: KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck liet op een persconferentie weten welk type hij graag als vervanger van Roman Yaremchuk ziet komen. Het Laatste Nieuws legt de link met OHL-aanvaller Thomas Henry. De 26-jarige aanvaller wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer. Er is ook interesse uit Frankrijk voor de OHL-spits.