Engelse pers weet het zeker: Grealish tekent, Man City verpulvert transferrecord

Engelse pers weet het zeker: Grealish tekent, Man City verpulvert transferrecord

04-08-2021 12:20
2

Sensationeel transfernieuws uit Engeland: Jack Grealish staat op het punt bij Manchester City te tekenen. De kampioen van Engeland is bereid het Premier League-record te verpulveren voor de aanvoerder van Aston Villa.

Manchester City betaalt 117,5 miljoen euro voor Grealish, melden prominente Engelse media als The Athletic en The Daily Mail. Daarmee wordt hij de duurste voetballer in de Premier League-geschiedenis. Het record staat nu nog op naam van Paul Pogba, die in 2017 voor 105 miljoen euro van Juventus naar Manchester United ging.

Grealish is woensdag al gesignaleerd in Manchester, waar hij de puntjes op de i probeert te zetten met City. Als alles volgens plan verloopt en de medische keuring geen onverwachte problemen aan het licht brengt, tekent hij op korte termijn voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium.

Grealish was deze zomer met finalist Engeland actief op het EK en keerde maandag terug van vakantie. De 25-jarige spelmaker kon ook een nieuwe, lucratieve deal ondertekenen bij Aston Villa, maar wil graag in de Champions League spelen. Villa vangt zijn vertrek op met Leon Bailey (Bayer Leverkusen, 35 miljoen) en Emiliano Buendia (Norwich City, 40 miljoen).