Antwerp is kapitaalkrachtiger dan Beerschot en dat is ook te zien op het veld

"Antwerp is kapitaalkrachtiger dan Beerschot en dat is ook te zien op het veld"

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 11:16wo 04-08-2021 om 11:16

Jos Verhaegen was jarenlang de grote man bij Germinal Ekeren en opvolger Germinal Beerschot. Op 80-jarige leeftijd heeft hij (begrijpelijk) gekozen voor een leven in de schaduw, maar vanuit zijn "luie zetel" volgt hij het Antwerpse voetbal nog op de voet. Dan is een vergelijking tussen Royal Antwerp FC en Beerschot nooit veraf.

Als het van Verhaegen had afgehangen, had Antwerp vandaag de dag even goed 'Germinal Antwerp' geheten kunnen hebben. Eind jaren negentig waren beide clubs namelijk in intensieve onderhandelingen om tot een fusie te komen. Ondanks een akkoord met toenmalig voorzitter Eddy Wauters kwam er een kink in de kabel. "Die wilde steeds meer", herinnert Verhaegen zich bij Het Nieuwsblad. "Onder andere dat we onze identiteit volledig zouden verloochenen en onder de naam van Antwerp zouden gaan spelen."

Daar weigerde Verhaegen op in te gaan. Als tegenzet ging hij dan maar onderhandelen met ... Beerschot. Op het Kiel kwam een fusie er wél. Na enkele zware jaren behoort Beerschot nu weer tot de elite van het Belgische voetbal, tot jolijt van Verhaegen. In zijn ogen is de club stabieler geworden dan vroeger. De ambities moeten dan ook niet te ver reiken, vindt hij. "Antwerp is een ander verhaal."

Een vergelijking tussen De Ratten en The Great Old is momenteel eigenlijk niet eerlijk. "Met de komst van Paul Gheyssens is de club erin geslaagd om op korte termijn opnieuw een rol van betekenis te spelen. Ze zijn op dit moment ook een stuk kapitaalkrachtiger dan Beerschot en dat is te zien op het veld", aldus Verhaegen. Hij wenst beide clubs alvast het nodige succes toe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie zie jij het snelst kampioen worden?

Antwerp
70%
Beerschot
10%
Geen van beide clubs
20%
(435 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws