Degryse wikt en weegt prestatie tegen Shakhtar: 'Dat is Genk niet gewoon'

Degryse wikt en weegt prestatie tegen Shakhtar: 'Dat is Genk niet gewoon'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 10:47wo 04-08-2021 om 10:47

KRC Genk heeft geen goede uitgangspositie kunnen verwerven in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Thuis tegen Shakhtar Donetsk kwam het nochtans 1-0 voor, maar moest het uiteindelijk in het zand bijten met 1-2. Marc Degryse volgde de wedstrijd aandachtig.

De analist zag dat Genk bij momenten gevaarlijk kon zijn, al moest het de bal aan de Oekraïners laten. Shakhtar 'monopoliseerde' het balbezit volgens hem. 'Dat is Genk niet gewoon', beseft Degryse bij Het Laatste Nieuws. Tussendoor krijgen de bezoekers een veeg uit de pan. 'Het was overdreven tiki taka, tegen het arrogante aan zelfs.'

Niettemin trok Shakhtar het laken met 1-2 naar zich toe, vooral vanwege fouten in het verdedigende werk bij Genk. 'Daar zijn ze nog niet klaar voor', oordeelt Degryse. Eén man krijgt de zondebok toegeschoven: Daniel Muñoz. 'Hij ging twee keer de mist in', verwijst Degryse naar de strafschopovertreding en het foute dekken bij de tegentreffers.

Over de kansen van Genk heeft de gewezen Gouden Schoen geen al te grote verwachtingen meer. Bij een gelijkspel schatte hij de kansen op zo'n dertig procent, maar nu heeft Genk een 'mirakel' nodig. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws