De Telegraaf: KNVB wil Van Gaal het liefst woensdag nog presenteren

De Telegraaf: KNVB wil Van Gaal het liefst woensdag nog presenteren

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 10:24wo 04-08-2021 om 10:24

De definitieve terugkeer van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal is een kwestie van tijd. De KNVB wil de nieuwe bondscoach volgens De Telegraaf 'het liefst' woensdag nog presenteren.

Van Gaal is de opvolger van Frank de Boer, die opstapte na het mislukte EK. Hij neemt Ajax-commissaris Danny Blind, Sparta-coach Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek mee als assistenten. Dat de KNVB nog niets heeft bevestigd, houdt volgens De Telegraaf verband met 'papierwerk': Van Gaal is woonachtig in Portugal en dat zorgde voor een ingewikkeld dossier voor de fiscus.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, wil eerst alles zwart op wit hebben staan, voordat Van Gaal en zijn assistenten worden gepresenteerd. Dat lijkt woensdag te gebeuren, al is dat nog niet honderd procent zeker.

Van Gaal was tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014 al bondscoach: nu moet hij het Nederlands elftal naar het WK in Qatar zien te leiden. Begin september staan er meteen cruciale kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) op het programma. Volgende week maakt Van Gaal zijn eerste voorselectie bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws