Toptalent Lavia (ex-Anderlecht) viert debuut bij grote jongens van Manchester City

Toptalent Lavia (ex-Anderlecht) viert debuut bij grote jongens van Manchester City

04-08-2021 09:49
5

Roméo Lavia heeft een mijlpaal in zijn nog erg prille carrière bereikt. Voor het eerst mocht hij aantreden met het A-elftal van Manchester City. In het oefenduel met Blackpool FC (4-1) mocht Lavia een kwartier voor affluiten invallen.

Als vervanger van Samuel Edozie kreeg onze zeventienjarige landgenoot dus vijftien minuten om zich in de kijker van Pep Guardiola te spelen. Op dat moment stond de 4-1-eindstand al op het bord. Vanzelfsprekend opteerde Guardiola in deze voorbereidingsmatch nog niet voor zijn hele sterrenensemble, maar met onder meer Ruben Dias, Ilkay Gündogan (die twee keer scoorde) en Riyad Mahrez (één doelpunt) stond er toch flink wat kwaliteit op het veld.

Tussen al dat geweld mocht Lavia een droom waarmaken. De controlerende middenvelder verruilde RSC Anderlecht, waar hij zijn opleiding genoot, ruim een jaar geleden voor de Engelse industriestad. Bij City timmert hij aan de weg naar boven, al gaat dat behoorlijk snel. Na amper een half seizoen mocht hij al verschillende keren meetrainen bij de A-ploeg. Wie weet mag Lavia binnenkort ook zijn debuut maken in een officiële wedstrijd van The Citizens.

Zaterdag staat de eerste grote afspraak van het seizoen klaar voor Manchester City. Dan strijdt het op Wembley met Leicester City om de Community Shield.