PSV met één been in volgende ronde na knappe winst tegen Cools en Midtjylland

03-08-2021 21:54
1

PSV lijkt al zo goed als zeker van een plekje in de laatste Champions League-voorrondes. De Nederland walsten dinsdagavond in eigen huis over het FC Midtjylland van Dion Cools heen: na een furieus kwartier in de eerste helft liep PSV uit naar 3-0 en die stand bleef uiteindelijk op de borden staan.

PSV moest – afgezien van de individueel trainende Mohamed Ihattaren, Denzel Dumfries en Derrick Luckassen – alleen de geschorste Olivier Boscagli missen: Armando Obispo verving de Fransman centraal achterin. Midtjylland daarentegen kampte met de nodige personele problemen. Nicolas Madsen, Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) en Pione Sisto moesten thuisblijven vanwege een positieve coronatest en op de wedstrijddag vielen ook verdedigers Juninho en Daniel Höegh af.

De thuisploeg wilde direct het initiatief grijpen, net zoals men dat tegen Galatasaray had gedaan. Midtjylland wist twintig minuten lang stand te houden, maar werd daarna onder de voet gelopen door PSV. Noni Madueke opende de score met een prachtige krul in de verre hoek: 1-0. Vervolgens lieten de 2-0 en de 3-0 niet lang op zich wachten: Mario Götze controleerde een fraaie lange pass van André Ramalho en schoot via de voet van Raphael Onyedika raak, Cody Gakpo bekroonde van dichtbij een flitsende aanval over rechts.

Bij de rust werd Dion Cools op het veld gebracht, maar helpen deed dat niet. PSV had al een comfortabele voorsprong bereikt en bleef jagen op meer doelpunten, via met name Madueke. Doelman Jonas Lössl won echter een één-op-éénduel met Gakpo, kon opgelucht ademhalen nadat Eran Zahavi voor hem verscheen en redde vlak voor tijd ook op een inzet van Götze. Doordat Midtjylland bij een zeldzame uitval niet kon profiteren van mistasten door Joël Drommel, bleef het bij 3-0.

Op 10 augustus staat de return in Denemarken nog op het programma, maar PSV kan zich dan een nederlaag met twee goals verschil permitteren. Als Midtjylland niet tot een wonderlijke comeback in staat is, wordt Benfica of Spartak Moskou de laatste hobbel op weg naar de Champions League voor PSV. De Portugezen en Russen spelen woensdag hun eerste wedstrijd tegen elkaar.