BILD: Bayern meldt zich na Upamecano-transfer opnieuw in Leipzig

BILD: Bayern meldt zich na Upamecano-transfer opnieuw in Leipzig

03-08-2021 20:52

Bayern München haalde Dayot Upamecano al op bij RB Leipzig en wil nu opnieuw een speler weghalen bij de titelconcurrent. Volgens BILD is Marcel Sabitzer op de radar van Der Rekordmeister beland.

Sabitzer werd in 2014 voor twee miljoen overgenomen van Rapid Wien, bracht één seizoen door bij partnerclub Red Bull Salzburg en groeide vervolgens met Leipzig mee naar de Bundesliga-top. In 2016 promoveerde hij met Die Roten Bullen en inmiddels heeft hij 227 officiële optredens namens Leipzig op zijn naam staan.

De kans is echter groot dat het daarbij zal blijven. Bayern is op zoek naar extra middenvelders en BILD weet dat de winnaar van de laatste negen Bundesliga-edities bij de nummer twee van het vorige seizoen uit is gekomen. Sabitzer ligt nog één jaar vast in Leipzig, dat dus nog één kans heeft om een transfersom te incasseren: Bayern heeft vooralsnog achttien miljoen euro plus bonussen over voor de 27-jarige Oostenrijker.

Der Rekordmeister legde eerder deze zomer Upamecano, Omar Richards (Reading) en Sven Ulreich (Hamburger SV) vast. In het verleden kwamen spelers als Robert Lewandowski, Mats Hummels, Martio Götze (alle drie Borussia Dortmund), Leon Goretzka en Manuel Neuer (beiden Schalke 04) over van de concurrentie.