'Atalanta huurt concurrent van De Ligt: optie tot koop van 35 miljoen euro'

'Atalanta huurt concurrent van De Ligt: optie tot koop van 35 miljoen euro'

02-08-2021 21:00

Giorgio Chiellini verlengde maandag zijn contract bij Juventus tot 2023 en zal hoogstwaarschijnlijk naast Matthijs de Ligt spelen centraal achterin. Met concurrent Merih Demiral hoeven ze namelijk niet meer in te zitten. De Turk is volgens de Italiaanse én de Duitse tak van Sky Sports hard op weg naar Atalanta Bergamo.

Cristian Romero, vorig seizoen verkozen tot beste verdediger van de Serie A, gaat La Dea verruilen voor Tottenham Hotspur en Demiral moet de Argentijn gaan opvolgen in Bergamo. Volgens Sky Sports zijn de nummers drie en vier van de vorige Serie A-jaargang dichtbij een akkoord. Demiral wordt waarschijnlijk verhuurd, inclusief optie tot koop ter waarde van 35 miljoen euro. Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen lagen ook op de loer, maar werden nooit concreet, zijn de geluiden vanuit Duitsland.

Demiral werd in 2019 opgepikt bij Sassuolo en kwam tegelijk met De Ligt binnen in Turijn. De 23-jarige Turk maakte aanvankelijk veel indruk, maar viel na een zware knieblessure ver terug. Tijdens het vorige EK zorgde hij voor een pijnlijke primeur: hij maakte de eerste goal van het toernooi met een inzet in eigen doel, als allereerste EK-speler ooit.

Eerder op de maandag werd bekend dat Juventus alsnog doorgaat met Chiellini, die sinds 1 juli transfervrij was. De bijna 37 jaar oude routinier speelt al sinds 2005 (!) in Turijn en blijft tot 2023 binnenboord.