Vijf lessen uit speeldag 2: Topclubs blijven kwakkelen, Selemani steekt erbovenuit

Vijf lessen uit speeldag 2: Topclubs blijven kwakkelen, Selemani steekt erbovenuit

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 10:00ma 02-08-2021 om 10:00

De tweede speeldag uit de Jupiler Pro League zit er al weer op. Alles ligt nog dicht bij elkaar, maar toch vielen er al enkele verrassingen te noteren. Kijk alleen maar naar de huidige koploper en de rode lantaarn in de rangschikking. VoetbalPrimeur.be trekt vijf lessen uit speeldag twee.

Topclubs vergissen zich van kolom
Je kan er niet omheen: een heleboel traditionele topclubs hebben hun start volledig gemist. Dan denken we in de eerste plaats aan het ambitieuze Royal Antwerp FC, dat twee keer punten te grabbel gooide in het laatste kwart van haar wedstrijd. Ook RSC Anderlecht wist bijlange niet te overtuigen. Vincent Kompany blijft angstvallig aftellen tot de nieuwe spits op de drempel staat. KAA Gent gaf dan weer een dubbele voorsprong weg, terwijl KRC Genk zichzelf niet beloonde voor haar sterke spel. Dat levert een bijzondere (tussen)stand op.

Interim-koning Selemani
In het voorlopige vacuum dat de toppers laten is het verrassende KV Kortrijk gedoken. Na een logische thuiszege tegen RFC Seraing volgde een knappe 0-1-triomf op de Bosuil. Dé uitblinker tot dusver? Zonder enige twijfel Faïz Selemani. Tegen Seraing deed hij het nog vanop de stip, maar zijn treffer van deze zondag was van een heel ander kaliber. Na een geweldige dribbel schoot de international van de Comoren enig mooi raak in de verste hoek. Voordien had Selemani ook al enkele keren uitgepakt met een fraaie actie. Deze vorm vasthouden is de boodschap!

Brugse overuren uitbetaald
Vier op zes voor Club Brugge, maar tot twee maal toe liep dat niet van een leien dakje. Integendeel, mocht de scheidsrechter in minuut 80 drie maal gefloten hebben, zou ook Blauw-Zwart het momenteel moeten stellen met een schamel puntje. Maar zoals de Duitsers dat maar al te goed weten, duurt een wedstrijd ruim 90 minuten. En dus haalde Eduard Sobol nog maar eens zijn verschroeiende linker boven om Club naar een comfortabele start te loodsen. De motor moet nog warm draaien.

Strijdvaardige promovendi 
Zoals we het de afgelopen jaren gewend zijn, hoeven de stijgers uit Eerste Klasse B zich zeker niet met schroom te presenteren op het hoogste niveau. Nadat Union op de openingsspeeldag al het Astridpark met verstomming sloeg, zat Seraing nu KV Mechelen dwars. Wouter Vrancken klaagde na afloop weliswaar over een slechte wedstrijdmentaliteit, maar dat doet niets af aan de verdienste van Les Métallos. Daardoor staan beide promovendi momenteel in de linkerkolom, al is de weg natuurlijk nog erg lang ...

Halfvol is halfleeg
Toegegeven: wat is het heerlijk om weer toeschouwers in die stadions te zien en horen! Wie gedacht had dat de terugkeer van Jan Publiek voor een herwonnen thuisvoordeel zou zorgen, komt echter bedrogen uit. Deze speeldag was daar het beste bewijs van. Slechts één elftal slaagde er namelijk in om de drie punten thuis te houden: Seraing. Voor het overige vielen vier draws te noteren en mochten Club, Kortrijk, KV Oostende en Standard een uitoverwinning vieren. Benieuwd of dat verandert wanneer de stadions weer helemaal vol lopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws