Na kwartiertje weet Standard-aanwinst Donnum al genoeg: Ritme ligt hier hoger

Na kwartiertje weet Standard-aanwinst Donnum al genoeg: "Ritme ligt hier hoger"

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 09:44ma 02-08-2021 om 09:44

Standard Luik haalde aan de Gaverbeek haar eerste zege van het prille seizoen op. Het duel met SV Zulte Waregem leek nochtans op een 1-1 af te stevenen, tot invallers Aron Donnum en Edmond Tapsoba de beslissende 1-2 in elkaar knutselden. Die eerste, die pas deze week zijn transfer naar Luik afrondde, was zo meteen levensbelangrijk.

Een kwartier voor affluiten gaf Mbaye Leye zijn kersverse aanwinst de kans om zich een eerste keer te tonen. Dat deed de Noorse winger dus met verve. Over zijn assist voor Tapsoba heerste achteraf wel wat twijfel: wat het nu een voorzet of een (mislukt) schot? Donnum neemt de twijfel zelf weg. Hij noemt zijn actie wel degelijk een bewuste pass. "Ik heb de gewoonte en ik hou ervan om in dat soort situaties te komen", verduidelijkt hij bij La Dernière Heure"Ik weet dat, als je hard naar de tweede paal voorzet, dat gevaarlijk kan worden."

En zo heeft Donnum bij zijn eerste optreden al onmiddellijk punten gescoord bij de eigen aanhang. De verwachtingen liggen ook behoorlijk hoog, mede omdat de Noor voorlopig eigenlijk de enige nieuwkomer is in Luik. Hij is alvast aangenaam verrast over zijn ontvangst bij Standard. "De ritme en de intensiteit ligt hier hoger", weet Donnum nu al. Na een kleine aanpassingsperiode moet hij klaar zijn om volledige wedstrijden te betwisten voor de Rouches.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws