De Kampioenen in het echt: topclubs prijken wél bovenaan dankzij simpel truukje

De Kampioenen in het echt: topclubs prijken wél bovenaan dankzij simpel truukje

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 09:12ma 02-08-2021 om 09:12

Zowat alle Belgische topclubs hebben nog werk voor de boeg, zoveel is duidelijk. Na twee speeldagen moeten zowel RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, KRC Genk áls KAA Gent nog wachten op hun eerste driepunter. Dat levert een bizar beeld op in de rangschikking.

Club Brugge en Standard Luik zijn voorlopig de enige clubs uit de klassieke G5 die al een overwinning in de wacht wisten te slepen. Dat gebeurde pas afgelopen zondag, met uitzeges tegen respectievelijk Union Saint-Gilloise (0-1) en SV Zulte Waregem (1-2). Zij houden de eer bovenin het klassement hoog, al was hun resultaat op de openingsspeeldag onvoldoende om KV Kortrijk naar de kroon te steken. De Kerels zijn de enigen die het maximum nog op het rapport hebben staan.

De overige topclubs vinden we terug in de bodem van het huidige, premature klassement. Alle vier bij de laatste zes, om precies te zijn! Antwerp is zelfs de enige ploeg die nog geen enkel punt pakte, terwijl Anderlecht, Genk en Gent het moeten stellen met één schamel puntje. Tussen hen in vinden we K. Beerschot V.A. en Zulte Waregem, die ook niet al te best startten. 

Dankzij een gimmick uit FC De Kampioenen kan er misschien toch nog flauwe glimlach af bij de povere resultaten van de traditionele topclubs. In de tv-serie hing de Oscar Crucke, de legendarische eerste trainer van de amateurclub, het klassement steevast in omgekeerde volgorde op in de clubkantine. Op die manier prijkten De Kampioenen altijd bovenaan. Misschien een ideetje?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welke topclub heeft jou het meest ontgoocheld?

Anderlecht
41%
Antwerp
35%
Genk
17%
Gent
7%
(333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws