VP 11: Topclubs blijven sputteren, Sobol als zeldzaam hoogtepunt

VP 11: Topclubs blijven sputteren, Sobol als zeldzaam hoogtepunt

02-08-2021 09:00
2

Ook op Speeldag 2 schoten de Belgische topclubs nog niet wakker. Ze kamperen voorlopig onderaan het klassement. Toch zagen we heel wat spelers uitblinken in het afgelopen weekend. 

Mignolet is terug
Bij Club Brugge speelde Senne Lammens verdienstelijk, maar het verschil met Simon Mignolet is toch duidelijk. De Rode Duivel blijft een puntenpakker en een rustpunt voor Club. Dat bewees hij meteen met een clean sheet tegen Union.

Voor elk wat wils
Centraal kiezen we voor de standvastigheid van Timothy Derijck. De verdediger van KV Kortrijk heeft bakken ervaring en staat altijd op de juiste plaats. Stelios Andreou heeft dan weer bitter weinig ervaring, maar toont al datzelfde spelinzicht bij Sporting Charleroi.

Op de linksachter kunnen we natuurlijk niet om Eduard Sobol heen. Hij viel fantastisch in bij Club Brugge en besliste de match met een fraaie trap. Op de rechterkant kiezen we voor het eerst een speler van Seraing. Wagane Faye maakt zijn debuut als rechtsback in ons team.

Ruwe diamant bij KRC Genk
Bij OH Leuven groeit Xavier Mercier terug naar zijn beste vorm met een knappe assist op Henry. Het gouden duo lijkt uit mekaar te vallen, maar dit was een mooi afscheidscadeau. Lior Refaelov mocht weer niet starten voor Anderlecht, maar bracht meteen schwung in het spel bij zijn invalbeurt.

Bij KRC Genk was het weer genieten van Mike Trésor, ook al verloren de Limburgers wel van KV Oostende. Trésor deelde twee assists uit en was heel de match een gesel voor de tegenstander. Helaas voor hem was de verdediging van KRC Genk een pak minder in vorm.

Vooral snelheid in de spits
Zulte Waregem kon geen punten pakken tegen Standard, maar Jean-Luc Dompé was wel een lust voor het oog. Hij pakte uiteindelijk ook uit met een assist en had nog meer verdiend. 

Bij KAA Gent pakte Tarik Tissoudali uit met een fraai doelpunt voor 2-0. Dat leek genoeg tegen Beerschot, maar KAA Gent pakte zowaar nog twee tegengoals. Tot slot gebruiken we ook nog Anas Zaroury. Geen goal of assist voor de aanvaller van Sporting Charleroi, maar hij wordt dit seizoen ongetwijfeld een smaakmaker op de Belgische velden.