Antwerp verslikt zich en krijgt rode lantaarn, Kortrijk alleen op kop na late goal

Antwerp verslikt zich en krijgt rode lantaarn, Kortrijk alleen op kop na late goal

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 22:55zo 01-08-2021 om 22:55

Na twee speeldagen heeft de Jupiler Pro League een verrassende koploper: KV KortrijkDe Kerels wisten op bezoek bij Royal Antwerp FC in het slot een 0-1-zege uit de brand te slepen na een klasseflits van Faïz Selemani. De thuisploeg is zo de enige clubs uit de Jupiler Pro League die nog geen punten kon veroveren.

Brian Priske had meteen een basisplek weggelegd voor landgenoot Viktor Fischer, die nog maar enkele dagen geleden werd voorgesteld. Aan de overzijde koos Luka Elsner voornamelijk voor jongens die er vorig seizoen ook al bij waren. Het eerste fluitsignaal van Erik Lambrechts galmde nog na of daar was dé mogelijkheid van de wedstrijd al. Mohammed Badamosi kon moederziel alleen binnenglijden aan de tweede paal, maar hij slaagde er op één of andere onbegrijpelijke wijze nog in om uitgerekend die paal te raken. Een overtuigende sollicitatie voor de onderscheiding voor misser van het jaar.

Ook in het vervolg van de openingsminuten kreeg Kortrijk nog enkele (halve) kansen. Antwerp had een kwartier nodig om greep op de wedstrijd te krijgen. Dat lukte wel, maar veel uitgespeelde aanvallen bracht het niet op de mat. De beste kans kwam uit de lucht op de wreef van Michael Frey gevallen, waarop Marko Ilic zijn klasse toonde met een puike redding. Al bij al hield KVK het hoofd eenvoudig boven water, ondanks enkele gele kaarten na overtredingen op een gretig dribbelende Manuel Benson.

Orgelpunt Selemani
Na de koffie kreeg de opnieuw (deels) gevulde Bosuil wél doelrijpe kansen te zien. Fischer kon zijn debuut opluisteren met een treffer, maar werd van dichtbij gestuit. Aan de overkant mocht Kortrijk tot drie keer toe aanleggen. Het vluchtschot van Faïz Selemani ging echter over. Onmiddellijk daarna leek Teddy Chevalier te scoren, ware het niet dat Jean Butez uitpakte met een katachtige reflex. Geleidelijk aan duwde Antwerp door, met veel goede wil, maar te weinig keurige combinaties, laat staan goede mogelijkheden om alsnog het Kortrijkzaanse slot open te breken. Abderahmane Soussi kopte de beste rakelings naast.

De brilscore leek 90 minuten lang te blijven staan, tot Selemani alsnog een ingeving kreeg. Hij legde Aurélio Buta in de luren met enkele overstapjes en schoot dan stevig raak via de verste paal. Met nog enkele minuten op de klok vond Antwerp de tijd niet meer om te reageren. Zo levert de rangschikking een verrassend beeld op na twee speeldagen: Kortrijk prijkt als enige bovenaan met zes op zes, terwijl The Great Old puntenloos op de laatste plek bengelt. Volgend weekend wacht een verplaatsing naar Standard Luik. KVK ontvangt dan weer KRC Genk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws