Beerschot vecht zich terug in de partij na dubbele achterstand tegen KAA Gent

01-08-2021 20:21
20

KAA Gent leek lange tijd op weg naar een driepunten tegen K. Beerschot V.A, maar heeft die nog uit handen gegeven. De Buffalo's kwamen op een 2-0 voorsprong, de eindstand werd na een knappe comeback van de Kielse Ratten 2-2.

Na hun nederlaag op de openingsspeeldag hadden zowel KAA Gent als K. Beerschot V.A nog iets recht te zetten. Voor eigen publiek begon Gent dan ook stevig aan de partij en zocht het snel naar dat openingsdoelpunt.

Ook Beerschot kreeg kansen, maar het was Gianni Bruno die eerst wist te scoren. Na achttien minuten voetballen was het raak, al stond de aanvaller buitenspel. Even later kon het feestje toch in gang worden gezet na een doelpunt van Alessio Castro-Montes.

Dat was nog niet genoeg en Gent bleef zoeken na dat tweede doelpunt. Beerschot ontsnapte een paar keer en zag Tarik Tissoudali de paal raken. Dat tweede doelpunt viel echter niet en bij de rust stond het nog 1-0. Voor Beerschot was het dus nog niet voorbij.

Beerschot kreeg echter al meteen een klap te verwerken. In de tweede helft stond het al vroeg 2-0 na een knappe actie en doelpunt van nota bene Tarik Tissoudali. De ex-Beerschotter vierde niet, maar zag zijn Gent wel op een dubbele voorsprong komen.

Beerschot gaf niet op, toonde zich weerbaar en reageerde. Onder andere via Holzhauser, maar Sinan Bolat hield de netten schoon. De aanhouder wint echter en dat bleek ook in deze partij. Aanvaller Sanyang werd na zijn vele pogingen dan toch beloond en versloeg Bolat met een knappe trap: 2-1 en Beerschot mocht weer hopen.

Niet veel later stond het zelfs 2-2. Holzhauser kende één van zijn momenten van genialiteit, bediende Marius Noubissi en die werkte goed af. Het stond plots weer gelijk en alles was te herdoen voor de Buffalo's. Een viervoudige wissel van Hein Vanhaezebrouck zorgde niet voor beterschap bij KAA Gent, dat het moeilijk had tegen Beerschot. Ook Beerschot wist niet meer te scoren, het bleef 2-2.