Westerlo geeft zege op laatste nippertje uit handen in Nederland

Westerlo geeft zege op laatste nippertje uit handen in Nederland

01-08-2021 18:45 Laatste update: 18:57

In 1A zijn de debatten al geopend, maar in 1B moeten we nog twee weken wachten. Westerlo is bijna klaar met de voorbereiding en speelde zondagavond 1-1 gelijk tegen Almere City FC. 

Westerlo, dat dit seizoen geleid wordt door Jonas De Roeck, is op stage in het Nederlandse Papendal. Almere City werd vorig seizoen nog vierde in de zogeheten Keuken Kampioen Divisie. Een te duchten tegenstander dus, maar Westerlo kwam wel op voorsprong. In de 52e minuut zorgde Tuur Dierckx voor 1-0 met een schot in de kruising.

Uiteindelijk kon Westerlo de zege toch niet binnenslepen. In de blessuretijd kon Alhaft de bordjes nog gelijk hangen. Veel belang heeft de uitslag natuurlijk niet. Over twee weken speelt Westerlo haar eerste match in het nieuwe seizoen. Het speelt dan op bezoek bij Excelsior Virton, al zoekt die club momenteel wel nog volop naar spelers.

Westerlo speelde met: Jensen, Jordanov, Soumah, Seigers, Mabea, Seydoux (83’ Neyens), Ephestion (83’ Noviello), Van Eenoo, Dierckx, Vetokele (88’ Fofana) en Vaesen.