Standard mag een feestje bouwen na uitzege aan de Gaverbeek

Standard mag een feestje bouwen na uitzege aan de Gaverbeek

01-08-2021 17:45
4

Standard heeft Zulte Waregem op de knieën gekregen. Het won met 1-2 dankzij een laat doelpunt van Tapsoda. Standard begint zo met een 4 op 6.

Na een korte studieronde was de eerste kans voor Bastien, maar Bostyn kon zijn uithaal nog keren. Standard kon de forcing voeren, maar veel open kansen leverde dat niet op. Ook de thuisploeg kwam nauwelijks in de buurt van Bodart. Vossen trapte een schaarse kans helemaal verkeerd.

Ook in de tweede helft was het tempo te laag, maar Standard kreeg hulp van de tegenstanders. Govea gaf te kort terug op Bostyn en die moest Bastien neerhalen. Op de herhaling was te zien dat hij ook de bal raakte, maar toch ging de bal op de stip. Klauss bleef koel en trapte feilloos binnen: 0-1.

Zulte moest aan de bak en speelde plots ook beter. Berahino miste eerst nog een dot van een kans, maar Sissako had meer geluk. Op een voorzet van uitblinker Dompé kon hij de 1-1 binnenwerken. Zulte Waregem leek een puntje te winnen, maar Standard had de laatste lach. Invaller Donnum bediende Tapsoba en die maakte in de absolute slotfase nog de 1-2.

4 op 6 voor Standard
Standard kan zo terugkijken op een goed begin van de competitie. Na een gelijkspel tegen KRC Genk heeft het nu de eerste zege beet. Zulte Waregem blijft met 1 op 6 achter.