Club Brugge boekt felbevochten zege met veel dank aan Sobol

01-08-2021 15:15
85

Club Brugge is door het oog van de naald gekropen tegen Union. Club kreeg lange tijd geen voet aan de grond, maar werd gered door een heerlijke 0-1 van Sobol.

Union nam van bij de start het voortouw in eigen huis. Vanzeir kwam dan ook snel alleen voor Mignolet, maar miste het kader. Ook bij kansen van Lynen en Teuma kwam Club met de schrik vrij. Zelf kon het maar één keer dreigen in die eerste helft. Moris stond paraat bij een dubbele kans van Vormer en Rits. 0-0 bij de rust.

Dost eruit
Philippe Clement verraste bij de pauze door goalgetter Dost uit de ploeg te halen voor Sobol. De Nederlander was dan ook onzichtbaar in de eerste helft. Club toonde tekenen van beterschap met kansen voor De Ketelaere en Vormer, maar het moest ook blijven opletten voor de scherpe tegenprikken van Union.

In het laatste halfuur kroop Union naar achter en mocht Club komen. Clement gooide ook nog Vanaken in de strijd, maar echt veel open kansen leverde dat niet op. Tien minuten voor tijd kon Vanzeir nog de winning goal maken voor Union, maar hij miste vanuit een scherpe hoek.

Sobol met de flits
Club en Union leken op weg naar een scoreloos gelijkspel, tot invaller Sobol een bevlieging kreeg. Hij pakte een voorzet heerlijk op de slof en liet Moris kansloos. Het Dudenpark was meteen in rouw, want Union had echt wel meer verdiend in deze partij. Het zal Clement en co evenwel worst wezen.

Valse start vermeden
Club start zo aan het nieuwe seizoen met een verdienstelijke 4 op 6. Union blijft achter met een 3 op 6 nadat het vorige week op spectaculaire wijze won van Anderlecht. Ondanks de nederlaag zijn de Brusselaars nu al een aanwinst voor 1A.