Aangeslagen Braithwaite over Eriksen-drama: 'Ik keek naar hem en hij was weg'

Aangeslagen Braithwaite over Eriksen-drama: 'Ik keek naar hem en hij was weg'

01-08-2021 11:10
0

Martin Braithwaite zal de aanblik van Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd Denemarken-Finland nooit vergeten. De spelmaker kreeg voor het oog van de hele wereld een hartaanval en was klinisch overleden, voordat hij weer bij werd gebracht door de medische staf.

Braithwaite maakte op 12 juni in Kopenhagen zijn debuut op een EK, maar dat werd volledig overschaduwd door de gebeurtenissen met Eriksen. "Het was één van de meest verschrikkelijke dingen die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt, een nachtmerrie. In wat één van de hoogtepunten in de Deense sportgeschiedenis had moeten worden", vertelt hij in een speciale EK-documentaire, inclusief kleedkamerbeelden, geproduceerd door 433 en Lucky Metal.

De aanvaller van FC Barcelona – waar hij overigens wel op weg naar de uitgang lijkt – stond met zijn ploeggenoten om Eriksen heen, om de camera's weg te houden van zijn onfortuinlijke ploeggenoot. "Op een gegeven moment keek ik naar hem en hij was weg. Als je naar het lichaam kijkt van iemand die overleden is, dan zie je dat meteen, zonder twijfel. Ik zag het en ik begon meteen te bidden. Voor mij was dit het enige wat ik op dat moment kon doen: me tot God wenden. Alle dokters vochten voor zijn leven, maar dat beeld van hem... Dat wens je niemand toe, om dat te zien."

Eriksen is uiteindelijk met de schrik vrijgekomen, maar zijn voetbalcarrière is wel volledig op zijn kop komen te staan. De 29-jarige spelmaker van Internazionale heeft een inwendige defibrillator en mag daar formeel gezien niet mee voetballen in de Italiaanse competitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie