Kompany: We moeten gewoon echt meer doelpunten maken

Kompany: "We moeten gewoon echt meer doelpunten maken"

31-07-2021 23:25
47

RSC Anderlecht wist zaterdag opnieuw niet te winnen. Op het veld van KAS Eupen kwam paars-wit niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vincent Kompany kon achteraf – gezien het wedstrijdbeeld – leven met die uitslag.

Anderlecht kwam op voorsprong in de Oostkantons, maar vlak voor de pauze slikte het de gelijkmaker. In de tweede helft veranderde er niets meer aan de score. "Het resultaat is zeker terecht. We hadden zeker onze momenten waar we goed voetbalden, maar Eupen had ook die sterke momenten", noteerde Sporza achteraf uit de mond van Kompany.

Volgens Kompany had Anderlecht er tegen Eupen meer dan één in het mandje moeten leggen. Dat lukte net. "Het probleem is niet dat we niet in het strafschopgebied van de tegenstander raken, we moeten gewoon echt meer doelpunten maken. Ik kan het momenteel nog even steken op het begin van het seizoen, maar dat stopt ook wel een keer natuurlijk."

Anderlecht wacht nu al meer dan honderd dagen op een overwinning in de Jupiler Pro League. Volgende week ontvangt paars-wit promovendus Seraing, dat zaterdag met 1-0 van KV Mechelen won.