Kopzorgen bij Wolfsburg, Atlético Madrid - zonder Carrasco - blijkt te sterk

31-07-2021 23:11

Mark van Bommel heeft bij VfL Wolfsburg nog niet het juiste recept gevonden. Voor de vijfde keer op rij ging Wolfsburg in de voorbereiding onderuit. Zaterdagavond verloren die Wölfe met 1-2 van Atlético Madrid, waar veel basisspelers nog afwezig waren.

Bij Wolfsburg ontbraken Aster Vranckx en Koen Casteels. Lucas Nmecha begon wel aan de match. Sebastiaan Bornauw viel in. Bij de Madrilenen ontbraken onder meer Yannick Carrasco, Luis Suárez, Marcos Llorente, Koke en João Félix.

Zo'n vijf minuten voor het rustsignaal opende Weghorst de score. De Nederlandse spits wist de bal fraai over doelman Jan Oblak heen te stiften: 1-0. Dat was ook de stand die in de pauze op het scorebord stond. In de 69ste minuut kwam Atlético weer op gelijke hoogte. Invaller Borja Garcés kopte uit een vrije trap de 1-1 achter doelman Pavao Pervan.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Wolfsburg zelfs op achterstand. Ricard Sánchez, die ook was ingevallen bij de bezoekers, kroonde zich tot matchwinner door de 1-2 te maken. Daardoor is ook de laatste oefenwedstrijd van Wolfsburg voor het nieuwe seizoen verloren gegaan. Eerder leden Van Bommel en co. al nederlagen tegen Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1), Olympique Lyon (4-1) en AS Monaco (1-2). Over een week speelt Wolfsburg in de DFB Pokal tegen SC Preußen Münster, dat actief is op het vierde niveau in Duitsland.