Anderlecht niet verder dan gelijkspel tegen Eupen, doelhout voorkomt erger

31-07-2021 22:35 Laatste update: 22:40
93

Ook op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League heeft RSC Anderlecht niet gewonnen. Tegen KAS Eupen kwam paars-wit niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na het 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge liet Krämer zijn ploeg ongewijzigd. Kompany greep na de 1-3 nederlaag tegen Union in. Delcroix en Murillo kwamen bij Anderlecht in de ploeg. Voorin koos Kompany voor het trio Verschaeren, Raman en Amuzu.

Anderlecht was met goede bedoelingen afgereisd naar de Oostkantons. Maar het kwam lang niet verder dan veel breien en een opeenstapeling van misverstanden. Eupen liet de bal aan Anderlecht – dat die te traag liet gaan – en wachtte geduldig op haar kansen. Dia kwamen er ook via Prevljak en Ngoy.

Raman met zijn eerste voor Anderlecht
Vorige week tegen Club Brugge had Nurudeen in de slotfase nog krampenZaterdag had hij daar geen last van. Er kwam immers weinig op hem af. Toen Amuzu het in de 38e minuut toch eens snel probeerde, was de doelman dan ook verrast. Nurudeen greep onvoldoende in. De bal ging over de doellijn rollen toen Raman het leer het laatste zetje gaf, 0-1.

Anderlecht leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar dat was zonder Cools gerekend. Eerst was er nog een knappe redding van Van Crombrugge op een kopbal van Prevljak, maar in de herneming tikte Cools de 1-1 binnen.

Vier keer doelhout
Meteen na rust was Anderlecht dicht bij de 1-2, maar Amuzu en even later de paal dachten daar anders over. Aan de andere kant deed het doelhout ook haar werk. De paal en twee keer de lat hielden Eupen van een voorsprong.

Kompany bracht nog Refaelov, Olsson, Thelin en El Hadj tussen de lijnen, maar het veranderde niets meer aan de score. Zo begint Eupen met een twee op zes aan de competitie na ontmoetingen met Club Brugge en Anderlecht. Voor paars-wit is de oogst na twee speeldagen amper één punt.