KV Mechelen wordt verrast en gaat onderuit tegen promovendus Seraing

31-07-2021 20:25
5

KV Mechelen heeft het goed seizoensbegin niet kunnen doorzetten. Na de winst tegen Royal Antwerp FC werd het verrast door promovendus RFC Seraing. De Waalse ploeg won met 1-0 van Malinwa.

RFC Seraing leek een vogel voor de kat te gaan worden in deze partij, maar niets was minder waar. Seraing bleek al snel de beste ploeg op het veld te zijn en kon daar uiteindelijk ook van profiteren. Na een verschrikkelijke terugspeelbal kwam de bal tot bij Marius Mouandilmadji, die er 1-0 van maakte.

KV Mechele gaf zich niet zomaar gewonnen en zocht naar die gelijkmaker. Rob Schoofs kreeg een goede kans, de 0 bleef staan. Seraing bleef ook stevig druk zetten en maakte het Malinwa moeilijk om tot goede combinaties te komen. Daarnaast moest Malinwa ook nog oppassen voor de snelle tegenaanvallen van de thuisploeg.

Ook in de tweede helft ging het op en neer, met kansen voor beide teams. KV Mechelen kreeg nog de beste kans op het uur, Dietsch hield de bezoekers van een gelijkmaker. Het werd stilaan do or die voor Malinwa, dat enkel nog maar aan aanvallen dacht in het slotkwartier.

Dat brak KV Mechelen uiteindelijk ook nog bijna zuur op. Seraing kreeg flink wat meer ruimte en wist Coucke te bereiken. Die hield de thuisploeg echter van de beslissende 2-0. Met nog enkele minuten te gaan moest Malinwa nog op zoek naar die verlossende treffer, maar die kwam er niet. Het bleef 1-0.