OFFICIEEL: Ex-bondscoach Advocaat begint aan avontuur bij Irak

OFFICIEEL: Ex-bondscoach Advocaat begint aan avontuur bij Irak

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 18:25za 31-07-2021 om 18:25

Laatste update: zaterdag 31 juli 2021 om 18:38za 31-07-2021 om 18:38

Dick Advocaat nam vorig seizoen afscheid als clubtrainer van Feyenoord, maar gaat een nieuwe uitdaging aan. De Kleine Generaal is zaterdag gepresenteerd door de voetbalbond van Irak, waar hij als bondscoach aan de slag gaat.

Advocaat moet Irak naar het WK van 2022 zien te loodsen. Het land begint in september aan de beslissende kwalificatieronde en zit met Iran, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Syrië en Libanon in een poule van zes. De nummers één en twee gaan direct naar het WK, de nummer drie speelt play-offs tegen de nummer drie uit de andere poule: de winnaar daarvan speelt weer intercontinentale play-offs om een WK-ticket, tegen een nog te bepalen tegenstander uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika of Oceanië. 

Als Advocaat slaagt in zijn missie, is Irak voor de tweede keer in zijn geschiedenis op een WK te bewonderen: de vorige deelname was in 1986, tijdens het WK in Mexico. De Hagenaar neemt volgens De Telegraaf zijn vaste assistenten Cor Pot en Zeljko Petrovic mee. Het WK in Qatar kan het laatste kunstje worden voor Advocaat, die tegen die tijd 75 jaar oud is.

De ervaren trainer kondigde vorig seizoen namelijk al aan dat Feyenoord de laatste club zou zijn in zijn trainerscarrière. De Kleine Generaal - eerder bondscoach van Nederland, de VAE, Zuid-Korea, de Rode Duivels, Rusland en Servië - sloot toen echter al niet uit dat hij nog een land onder zijn hoede zou nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws