Lynen (Union) neemt het op tegen 'zijn' Club Brugge: Ik denk ... heel bizar

Lynen (Union) neemt het op tegen 'zijn' Club Brugge: "Ik denk ... heel bizar"

31-07-2021 20:42

Club Brugge staat zondag tegenover het Brusselse Union Sint-Gillis. Voor Senne Lynen een bijzonder partij. De 22-jarige middenvelder komt momenteel uit voor Union, maar werd opgeleid door Club Brugge. Daar wist hij echter niet door te breken.

"Vorig seizoen speelde ik met Union in 1B al tegen Club NXT en dat was speciaal", begint Lynen bij Krant van West-Vlaanderen. "Maar de wedstrijd van zondag tegen het eerste elftal zal natuurlijk wel extra apart zijn voor mij. Dat maakte ik nog nooit mee en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat aanvoelen. Ik denk… heel bizar", lacht de middenvelder.

Geen debuut
Lynen doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge en kreeg ook bij het A-elftal kansen tijdens de voorbereiding van Ivan Leko. Een officieel debuut kwam er echter niet. De concurrentie bleek te groot voor Lynen. "De transfermarkt was open en opeens kwamen er enorm veel spelers bij", weet Lynen nog.

Lynen bleef meetrainen met de A-kern en werd uiteindelijk ook uitgeleend aan de Nederlandse ploegen Telstar en De Graafschap. Afgelopen zomer belandde hij uiteindelijk bij Union, waar hij een basispion werd. Inmiddels kijkt hij ook al naar de toekomst. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn om op een dag voor Antwerp, Club Brugge of een andere topclub te spelen of in het buitenland te voetballen. Maar ik zie dat ruim, ik droom niet specifiek van één club", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s