UPDATE: 'Genk verdient nog vier miljoen aan transfer Bailey naar Premier League'

UPDATE: 'Genk verdient nog vier miljoen aan transfer Bailey naar Premier League'

31-07-2021 16:42 Laatste update: 04-08-2021 09:18
8

Leon Bailey heeft zijn transfer te pakken. Aston Villa en Bayer Leverkusen hebben een akkoord bereikt over de Jamaicaan.

De transfer van Bailey naar Aston Villa is onder voorbehoud van een medische keuring en het bereiken van een persoonlijk akkoord. Die is er nog niet, maar komt er waarschijnlijk wel. De verwachting is dat Bailey voor vier seizoenen gaat tekenen in Engeland.

Over de hoogte van de transfersom doet Aston Villa geen mededelingen. Volgens BILD was dertig miljoen euro echter niet genoeg voor Leverkusen. Het lijkt er iets boven te liggen, want Aston Villa was niet bereid om veel meer bij te leggen. Het verschil was volgens BILD slechts vijf miljoen euro.

Bailey had de wens om de overstap naar Aston Villa te maken. Hij heeft er vijf seizoenen opzitten in Duitsland en was toe aan iets nieuws. Bailey speelde hiervoor bij KRC Genk.

Update 4/8: Ook KRC Genk lacht in haar vuistje bij de transfer van Bailey. De club heeft namelijk recht op tien procent van de transfersom die Aston Villa aan Bayer Leverkusen betaald heeft, plus een bijkomende solidariteitsbijdrage, merkt Sven Claes van Het Belang van Limburg op. In totaal zou het bedrag neerkomen op zo'n vier miljoen euro. Een leuke meevaller voor Genk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie