Witsel traint opnieuw mee bij Dortmund: Ik voel me een beetje een nieuwkomer

Witsel traint opnieuw mee bij Dortmund: "Ik voel me een beetje een nieuwkomer"

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 11:03za 31-07-2021 om 11:03

Na het EK en een deugddoende vakantie heeft Axel Witsel zich weer bij de spelersgroep van Borussia Dortmund gevoegd. Vrijdag trainde hij voor het eerst mee bij de Duitse topclub, op stage in Zwitserland. Dat deed de Rode Duivel enorm deugd.

In januari scheurde Witsel zijn achillespees af, waarna een maandenlange race tegen de klok volgde om het EK te halen. Dat lukte ook. Zijn revalidatie legde hij hoofdzakelijk individueel af, waardoor Witsel nu pas voor het eerst sinds lang weer kan aansluiten bij zijn ploeggenoten. "Het is heel lang geleden. Ik voel me een beetje een nieuwkomer", tekende Sporza uit zijn mond op.  

"Ik had mijn ploegmaats al zes maanden niet meer gezien, dus ik ben heel blij om terug te zijn", geeft Witsel aan. De Rode Duivel denkt verder dat het feit dat hij het EK alsnog haalde, hem een voorsprong kan geven in het komende seizoen. Toch zijn de plaatsjes duur bij Borussia Dortmund. Misschien moet Witsel zich zelfs tevreden stellen met een rol als ... verdediger. "Iedereen weet dat ik het liefst als verdedigende middenvelder speel, maar als we verdedigers te weinig hebben, zal ik het team helpen", zegt hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws