KRC Genk verliest doelpuntrijke wedstrijd van KV Oostende

30-07-2021 22:41 Laatste update: 23:06
109

KRC Genk kon ook op speeldag 2 niet winnen. Het verloor met 3-4 in eigen huis van KV Oostende.

Na 20 minuten opende Bryan Heynen de score met de kop voor Racing Genk. Tien minuten was het opnieuw raak voor de Limburgers. Deze keer was het Theo Bongonda die de netten deed trillen. Die 2-0 voorsprong stond maar twee minuten op het bord, want op aangeven van Brecht Capon maakte Marko Kvasina er 2-1 van. Dat was ook de score aan de rust.

Vlak na rust kwam KVO op gelijke hoogte: deze keer was Kvasina de aangever en Makhtar Gueye zorgde voor de 2-2. Op het uur tekende Bongonda voor z’n tweede van de avond, maar de Genkse voorsprong bleef niet lang op het bord staan. Debutant Thierry Ambrose stond maar een minuut op het veld toen hij de 3-3 maakte. Tien minuten voor tijd kwam Oostende voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Een kopbal van Frederik Jäkel verschalkte Maarten vandevoordt.

Ondanks vijf extra minuten kon Genk niet meer scoren. Het bleef uiteindelijk 3-4 en zo pakken de Kustboys hun eerste driepunter van het seizoen. KRC Genk mist haar competitiestart en trekt met 1 op 6 de derde speeldag in.