Real haalt door 'Operatie Mbappé' geen Varane-vervanger: de 6 opties van Ancelotti

Real haalt door 'Operatie Mbappé' geen Varane-vervanger: de 6 opties van Ancelotti

29-07-2021 14:00 Laatste update: 19:14
3

Real Madrid is in één klap zijn defensieve hart kwijtgeraakt. Na Sergio Ramos is ook Raphaël Varane vertrokken bij de Koninklijke, dat desondanks niet van plan lijkt om een vervanger voor de Fransman aan te trekken. VoetbalPrimeur.be bekijkt de opties van trainer Carlo Ancelotti.

Real Madrid verkocht Varane deze week aan Manchester United, dat zo'n vijftig miljoen euro overmaakt. Het bedrag leidt tot tevredenheid in het Estadio Santiago Bernabéu, aangezien de 28-jarige verdediger nog maar één jaar vast lag en ook de Spaanse grootmacht met de gevolgen van de coronacrisis kampt.

Wat echter een nog grotere rol speelt is 'Operatie Mbappé', schrijft onder meer Marca. Met de transfersom van Varane en het vertrek van Ramos legt Real een flinke financiële basis. De 35-jarige aanvoerder verdiende immers vijftien miljoen euro per seizoen. Het geld dat vrijkomt moet de komst van Kylian Mbappé mogelijk maken. De Madrilenen willen hem volgend jaar transfervrij oppikken bij Paris Saint-Germain, maar weten ook dat de Franse aanvaller niet met minder dan 20 miljoen per jaar genoegen neemt.

Of de missie van Real Madrid slaagt is afwachten, maar de club wil niet zijn eigen ruiten ingooien. Daardoor houdt voorzitter Florentino Pérez de hand op de knip deze zomer, buitenkansjes zoals David Alaba voorbehouden. De Oostenrijker is de vervanger van Ramos, maar verder moet Ancelotti voorlopig roeien met de riemen die hij heeft. De ervaren Italiaan heeft naast de van Bayern München overgekomen Alaba nog vijf andere smaken tot zijn beschikking centraal achterin.

Het nieuwe 'koningskoppel'
Dat Alaba de plek van Ramos inneemt, lijdt haast geen twijfel. Ook zijn nieuwe kompaan is wel bekend met Eder Militão. De 23-jarige Braziliaan kwam twee jaar geleden voor vijftig miljoen euro over van FC Porto, maar kende – mede door de forse concurrentie – een moeizame start. Het afgelopen seizoen wierp hij de schroom alsnog van zich af. Militão had in de laatste tien La Liga-duels een basisplaats door een blessure van Varane en maakte een zeer sterke indruk.

Kind van de club Nacho
Nacho is de belangrijkste uitdager van het nieuwe defensieve duo. De 31-jarige Spanjaard, die op alle posities achterin uit de voeten kan, behoort tot het meubilair van de club. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en maakt sinds 2011 deel uit van de selectie. Nacho sneeuwt vaak onder bij de Galácticos, maar heeft zich bewezen als een betrouwbare verdediger. Niet voor niets speelde hij 22 interlands en houdt hij het al zo lang vol in de Spaanse hoofdstad.

Nummer vier?
Voor Jesús Vallejo lonkt een laatste kans bij Real. De 24-jarige mandekker werd op jonge leeftijd opgepikt bij Real Zaragoza en werd aanvankelijk een grote toekomst toegedicht. Die belofte wist hij tot dusver niet in te lossen. Hij speelde met wisselend succes op huurbasis voor Zaragoza, Eintracht Frankfurt, Wolverhampton Wanderers en Granada.

Vallejo lijkt de vierde verdediger in de Madrileense selectie te worden, maar hij krijgt wel concurrentie vanuit Real Madrid Castilla. Victor Chust is de aanvoerder van het B-team en hij mocht al een paar keer ruiken aan het grote werk. De 21-jarige mandekker hoopt nu door te stromen naar het eerste elftal. Mario Gila (20) wacht nog op zijn officiële debuut, maar ook hij gaat voor zijn kans, nadat hij in 2018 overkwam van Espanyol.

De mogelijke opstelling
Ondanks het vertrek van Ramos en Varane krijgt de defensie van Real Madrid al aardig vorm. Thibaut Courtois is zeker van zijn plek onder de lat, terwijl Dani Carvajal en Ferland Mendy de eerste keus als rechts- en linksback zijn. Juist op het middenveld en voorin zijn er meer vraagtekens. Casemiro, Luka Modric en Toni Kroos vormen al jaar en dag het middenrif van de Koninklijke, maar Federico Valverde trappelt van ongeduld. De Uruguayaan zal definitief zijn plekje in de basis willen afdwingen, terwijl ook Isco weer kansen ziet door de terugkeer van Ancelotti. Martin Odegaard is eveneens weer terug, net als Dani Ceballos.

Voorin is het voor Ancelotti vooral afwachten of iedereen heel blijft. Eden Hazard liep tijdens het EK wéér een blessure op en traint momenteel apart. De Italiaan gaf verder aan dat hij rekent op Gareth Bale, met wie hij tijdens zijn eerste periode in Madrid succesvol samenwerkte. Maar hoe fit is de Welshman nog? Karim Benzema lijkt in de punt van de aanval het enige zekerheidje. Daarnaast knokken onder meer Vinícius Júnior, Rodrygo en Marco Asensio om speeltijd.