PSV zonder centje pijn voorbij Galatasaray: rood Boscagli enige smetje

28-07-2021 22:50
4

PSV zal tot begin december actief zijn in Europa, hetzij in de Champions League, hetzij in de Europa League. De Eindhovenaren begonnen met een 5-1 voorsprong aan het returnduel met Galatasaray en zijn in Istanbul geen moment in de problemen gekomen: dankzij Noni Madueke en Marco van Ginkel is het uiteindelijk 7-2 over twee wedstrijden geworden.

Galatasaray leek geen moment in een historische comeback te geloven en PSV keek het in de openingsfase rustig aan. In de loop van de eerste helft kropen de Eindhovenaren uit hun schulp. Cody Gakpo – weer in de basis, ten koste van Yorbe Vertessen – kreeg de eerste halve kans en Madueke opende vlak voor rust de score. Doelman Fernando Muslera bokste een vrije trap van Gakpo weg, maar de Engelsman ving de bal op en schoot via tegenstander Marcão raak: 0-1.

In de tweede helft schrok PSV alleen van het projectiel vanaf de tribunes, waar Philipp Max door werd geraakt toen hij een hoekschop wilde nemen. De linksback ging naar de grond, maar kon uiteindelijk verder. Na een uur spelen wist PSV zeker dat het ook de return zou gaan winnen. Mario Götze kwam door op rechts en trok de bal voor, Marco van Ginkel schoot de 0-2 in de korte hoek.

PSV kon zich alvast gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen de winnaar van FC Midtjylland-Celtic, op het moment dat beide ploegen in Denemarken aan hun noodzakelijke verlenging waren begonnen. Olivier Boscagli zal de heenwedstrijd van het volgende tweeluik echter moeten missen: de Fransman kreeg kort na elkaar twee onhandige gele kaarten en liep tegen een onnodige rode kaart én een schorsing aan. In de slotfase werd het ook nog 1-2 na een knappe acrobatische inzet van Mbaye Diagne, die Joël Drommel in de korte hoek verraste. Cim Bom Bom wilde de eer nog redden en joeg op de gelijkmaker, maar zover liet PSV het niet meer komen.

PSV moet nu nog twee Champions League-voorrondes zien te overleven. Als dat niet lukt, is de Europa League-poulefase het vangnet voor de Eindhovenaren.