Nieuw evaluatiesysteem zorgt voor concurrentie bij refs: 'Waardes weergegeven'

Nieuw evaluatiesysteem zorgt voor concurrentie bij refs: 'Waardes weergegeven'

28-07-2021 23:30
5

De scheidsrechters worden sinds dit seizoen met een nieuw evaluatiesysteem geëvalueerd, dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. De nieuwe evaluatie zorgt voor meer competitiviteit tussen scheidsrechters.

De scheidsrechters zullen geëvalueerd worden door een applicatie. Elke beoordeling zal in kaart gebracht worden. Dat zorgt er natuurlijk voor dat elke ref elke soconde scherp moet blijven. "Je eigen prestaties met een kritisch oog en op basis van objectieve gegevens bekijken kan alleen maar het professionalisme van ons vak vooruithelpen", getuigt scheidsrechter Nathan Verboomen.

Niet alleen het professionalisme, maar ook concurrentie krijgt een boost. De applicatie zorgt ervoor dat elke scheidsrechter voor elke fout afgerekend kan worden. ‘Er wordt op basis van de verzamelde statistieken een klassement opgesteld dat de waarde van de refs moet weergeven. Dat kan in rekening gebracht worden wanneer de scheidsrechters en assistenten voor de wedstrijden in 1A en 1B moeten aangeduid worden’, besluit het magazine.