Ex-Anderlecht-verdediger neemt het op voor Sardella: Hij is niet enige schuldige

Ex-Anderlecht-verdediger neemt het op voor Sardella: "Hij is niet enige schuldige"

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 18:50wo 28-07-2021 om 18:50

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 19:45wo 28-07-2021 om 19:45

Killian Sardella kende een moeilijk seizoensbegin met RSC Anderlecht. In de derby tegen Union Saint-Gilloise maakte 19-jarige rechtsachter geen te beste beurt. Ex-Anderlecht speler Olivier Doll neemt het op voor Sardella, zo is te lezen op L'Avenir.

Anderlecht miste haar competitiestart volledig door in eigen huis met 1-3 te verliezen van stadsrivaal Union. Twee defensieve fouten lagen aan de basis van de twee eerste geel-blauwe doelpunten. Killian Sardella was het kind van de rekening en werd bij de rust gewisseld door trainer Vincent Kompany.

"Sardella is niet de enige verantwoordelijke", laat Oliver Doll optekenen. Doll kwam tussen 1994 en 2004 182 keer als verdediger uit voor Paars-Wit. Hij laat optekenen dat Anderlecht volgens hem niet klaar was voor het seizoensbegin en dat teveel spelers niet op niveau waren tegen Union. "Bij het eerste doelpunt ging Sardella in de fout, maar hij is niet de enige", aldus Doll. Hij voegt eraan toe dat de spits van Union (hij bedoelt Deniz Undav) helemaal vrijstaand kan binnentikken en dat dat ook een fout is van een verdediging die een hele wedstrijd heeft afgezien.

Op speeldag twee trekt Anderlecht naar de Kehrweg waar het het moet opnemen tegen Eupen. De Oost-Kantonners speelde nipt gelijk tegen Club Brugge op de eerste speeldag en dus is de Brusselse verdediging gewaarschuwd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Bekijk het laatste nieuws