'Eriksen meldt zich volgende week bij Inter voor de onderzoeken aan zijn hart'

'Eriksen meldt zich volgende week bij Inter voor de onderzoeken aan zijn hart'

28-07-2021 18:16
1

Christian Eriksen meldt zich volgende week weer bij Internazionale. De Deense spelmaker zal in Milaan de nodige onderzoeken aan zijn hart ondergaan, meldt Sky Sport Italia woensdag.

De nieuwe onderzoeken moeten uitwijzen of een rentree van Eriksen in het Italiaanse voetbal haalbaar is. Dat is zeer de vraag, omdat er bij de ploeggenoot van Romeo Lukaku een defibrillator is geplaatst nadat hij, in het EK-duel van Denemarken met Finland te maken kreeg met hartfalen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld België is het in de Serie A verboden om met het elektrische apparaatje te spelen.

Volgens Sky Sport Italia is er nog één uitweg mogelijk: het verwijderen van de defibrillator. "Op deze manier kan het niet volledig goedgekeurd worden dat hij in Italië speelt. Als deze speler de defibrillator laat verwijderen en een specialist laat bewijzen dat hij in orde is, kan hij voor Inter spelen", legde Francesco Braconaro, lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse voetbalbond, vorige week al uit.