Verrassende kwartfinalisten Olympische Spelen, Frankrijk en Argentinië zijn klaar

Verrassende kwartfinalisten Olympische Spelen, Frankrijk en Argentinië zijn klaar

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 15:45wo 28-07-2021 om 15:45

Na Duitsland zijn ook Frankrijk en Argentinië uitgeschakeld op de Olympische Spelen. Beide landen eindigden als derde in de groepsfase en wisten zich op die manier niet te plaatsen voor de kwartfinale.

Argentinië had in de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Spanje genoeg aan een kleine overwinning, maar de Zuid-Amerikanen kwamen niet verder dan een gelijkspel. Door dat gelijke spel gaat niet Argentinië, maar Egypte door naar de kwartfinale vanuit groep C. Ook Spanje is zeker van een plek bij de laatste acht.

In groep A is het doek gevallen voor de Olympische team van Frankrijk. De Europeanen verloren de laatste groepswedstrijd kansloos met 4-0 van Japan (doelpunt Miyoshi) en kunnen zich opmaken voor de terugreis. Tot overmaat van ramp kreeg aanvaller Randel Kolo Muani ook nog een rode kaart in het duel met de Japanners. Het Aziatische land plaatst zich samen met Mexico voor de kwartfinale van de Spelen.

Eerder op de woensdag zag ook Duitsland haar Olympische droom uiteen spatten. Het elftal van onze Oosterburen kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Ivoorkust, terwijl de ploeg een overwinning nodig had om zich te plaatsen voor de laatste acht.

Japan, Mexico, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Spanje, Egypte, Ivoorkust en Brazilië zijn na vandaag nog in de race voor Olympisch goud.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws