Het nieuwe Manchester United: jacht op KDB en co geopend na toptransfers

Het nieuwe Manchester United: jacht op KDB en co geopend na toptransfers

28-07-2021 15:00 Laatste update: 23:00
7

Manchester United heeft de jacht op het Manchester City van Kevin De Bruyne definitief geopend in de Premier League. Met de komst van Jadon Sancho en Raphaël Varane heeft manager Ole Gunnar Solskjaer een ijzersterke selectie tot zijn beschikking. VoetbalPrimeur stelt de 'nieuwe' Red Devils aan je voor.

Met Varane heeft Manchester United een belangrijk puzzelstukje gelegd. De Fransman, die voor minimaal veertig miljoen euro overkomt van Real Madrid, is de nieuwe partner van Harry Maguire. Victor Lindelöf verdwijnt uit de basis, terwijl van het trio Eric Bailly, Alex Tanzuebe en Phil Jones minimaal één iemand mag vertrekken. Dat geldt niet voor David De Gea en Dean Henderson, wiens keepersstrijd zich dit seizoen lijkt voort te zetten.

Op linksback heeft Solskjaer met de opgeleefde Engelse international Luke Shaw en back-up Alex Telles voldoende mogelijkheden. Aaron Wan-Bissaka staat aan de andere kant, maar hij krijgt mogelijk nog concurrentie van Kieran Trippier. Na Varane en Sancho heeft United ook de pijlen gericht op de back van Atlético Madrid, maar eerst lijkt de club spelers te willen verkopen.

Jesse Lingard is één van de belangrijkste kandidaten om geld in het laatje te brengen, maar ook Donny van de Beek zal gespannen toekijken. Zijn concurrent Paul Pogba wordt namelijk in verband gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain. De toekomst van de Fransman is bepalend voor de kansen van de oud-Ajacied, aangezien spelmaker Bruno Fernandes zeker is van zijn plek en Scott McTominay er staat om het vuile werk op te knappen. United kan verder nog een beroep doen op Fred, Nemanja Matic en Juan Mata.

Voorin beschikt Solskjaer over de nodige raspaardjes. Voor Jadon Sancho is minimaal 85 miljoen euro betaald. De buitenspeler is vrijwel zeker van zijn plek, zoals ook Marcus Rashford goede papieren heeft. Hij dreigt de eerste maanden van het seizoen wel te missen door een schouderblessure. Good old Edinson Cavani is de beoogde spits, maar alle drie voelen ze de hete adem van spelers als Mason Greenwood, Anthony Martial, Amad Diallo en Daniel James in de nek.

Manchester United raakte de afgelopen jaren ver achterop bij Manchester City, Liverpool en ook Chelsea. Daar neemt de club duidelijk geen genoegen meer mee. Komend seizoen moet de ploeg van Solskjaer een gooi kunnen doen naar de eerste Premier League-titel sinds 2013. Het basisteam krijgt een flinke impuls met Varane en Sancho, maar is het genoeg om het gat te dichten?