“Na verloop van tijd had Brüls er zelfs zijn eigen traptechniek voor ontwikkeld”

“Na verloop van tijd had Brüls er zelfs zijn eigen traptechniek voor ontwikkeld”

28-07-2021 12:35 Laatste update: 13:39
3

STVV won haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-1 van KAA Gent. De winnende treffer kwam er van de voet van Christian Brüls die met een verschroeiend afstandsschot de partij besliste. Brüls scoort wel vaker met afstandsschoten en dat is geen toeval, zo laat ex-ploegmaat Lens Annab optekenen in Het Belang van Limburg.

Lens Annab speelde tussen 2010 en 2011 samen met Christian Brüls bij KVC Westerlo. Bij de Kemphanen trainde Brüls al op z’n afstandsschoten. “Sommige spelers blijven na een training nog een uurtje bijtrainen, maar bij Christian duurde dat altijd een uur of langer.”

Volgens Annab trapte Brüls tijdens die trainingen na de trainingen de hele tijd op doel om zo z’n traptechniek te verbeteren. Zo oefende hij onder andere op de zwabberbal zoals Cristiano Ronaldo die kon trappen. “Na verloop van tijd had hij er zelfs zijn eigen techniek voor ontwikkeld”, aldus Annab.

Op speeldag twee trekken STVV en Brüls naar Sporting Charleroi, dat is de leider na de eerste speeldag. De Limburgers zullen ongetwijfeld hopen dat Christian Brüls zijn verfijnde traptechniek ook tegen de Zebra’s bovenhaalt.