De Witte over BeNeLeague: “In zijn huidige vorm schat ik kansen vrij laag in”

De Witte over BeNeLeague: “In zijn huidige vorm schat ik kansen vrij laag in”

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 09:25wo 28-07-2021 om 09:25

De BeNeLeague lijkt zeer veraf. In Nederland is men minder enthousiast dan in België en Ivan De Witte spreekt tegenover Sport/Voetbalmagazine duidelijke taal over het competitievoorstel.

De Witte vindt het nog wel steeds een goed idee. “Ik voel dat de appetijt in Nederland voor dat project laag is, al liet Ajax onlangs wel een ander geluid horen. Ik ben nog altijd voorstander, ik vind het een goed idee, maar voor een huwelijk heb je wel twee partijen nodig. Qua organisatiemechanisme zie ik ook te weinig stuurkracht. Met één of twee man lukt het niet.”

De Witte ziet dat een samengestelde competitie zeer veraf ligt.  “Daarnaast gebruikt men nog een consultancybureau als uitvoerder. Zo gaat dat niet. Een consultancybureau moet je als adviseur gebruiken, niet als uitvoerder. Samengevat: BeneLeague? Voorstander! Haalbaarheid? In zijn huidige vorm schat ik de kans op slagen vrij laag in.”

Wat kan een BeNeLeague dan wel doen slagen? “Laat ons met de clubs die er wel in geloven aan beide kanten van de grens, vier of acht, er voluit tegenaan gaan. Niet met een werkgroep, maar met een werkende groep. Dat is belangrijk”, aldus De Witte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws