Deschacht spaart Sardella niet: Hij wandelde achter zijn tegenstander aan

Deschacht spaart Sardella niet: "Hij wandelde achter zijn tegenstander aan"

Killian Sardella had het afgelopen weekend niet makkelijk tegen Union. De verdediger werd uitgefloten door zijn eigen publiek en ging al na 45 minuten voetballen naar de kant. Olivier Deschacht kent maar weinig medelijden met de verdediger.

"Ik heb het inderdaad ook meegemaakt dat ik werd uitgefloten door de supporters", begint Deschacht bij Het Nieuwsblad. "De fans van Anderlecht zijn veeleisend, dat weet je op voorhand. Maar op zo'n moment moet je mentaal sterk zijn, de resetknop even indrukken en terugkeren naar de basis."

Het is echter niet voor iedereen makkelijk om ook onder gefluit van de eigen fans toch te blijven presteren. "Als je dat niet kan en niet om kunt met de druk, ga je niet slagen als speler van Anderlecht", is Deschacht streng.

Deschacht stoort zich ook vooral aan het gemakzucht van de jongere spelers. Hij haalt onder andere Sardella aan als voorbeeld. "Op een gegeven moment wordt hij uitgeschakeld en wándelt hij achter zijn tegenstander aan. En het ergste van alles: hij lijkt op dat moment niet eens ontgoocheld. Dan denk ik: Komaan, jongen, je kan zo goed voetballen… Maak je toch eens kwaad", aldus Deschacht.

Uiteindelijk werd Sardella na 45 minuten voetballen ook gewisseld door Vincent Kompany. De verdediger had het de voorbije jaren ook moeilijk om om te gaan met de druk, maar blijft steun krijgen van zijn coach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie