Oud-Heverlee Leuven heeft groot toekomstplan: Een beetje zoals Anderlecht

Oud-Heverlee Leuven heeft groot toekomstplan: "Een beetje zoals Anderlecht"

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 22:30di 27-07-2021 om 22:30

Flink wat Belgische clubs zijn momenteel in opbouw en werken hard aan de toekomst. Oud-Heverlee Leuven is één van die clubs. De promovendus van vorig seizoen is bijzonder ambitieus en wil onder leiding van Marc Brys nog stevig groeien.

In het toekomstplan van Brys en OHL zit ook het gebruik van eigen jongeren. Zo trok Brys in de eerste competitiematch de kaart van de jeugd en zaten er zeven zelf opgeleide spelers in de wedstrijdkern. "Het is de bedoeling, over enkele jaren méér jongen klaar te stomen voor de A-ploeg, én dat die A-ploeg elk seizoen opnieuw de ambitie zal hebben mee te doen voor de prijzen", geeft Brys aan bij Het Nieuwsblad.

Voor jongens zoals Mandela Keita is het inmiddels ook al de tijd om kansen te krijgen. OHL wil daarmee het voorbeeld van een Belgische topclub volgen. "De betrachting is, een beetje zoals Anderlecht dat doet, elk jaar opnieuw één, twee of meer zelf opgeleide talenten af te leveren voor de A-kern", legt Brys uit.

Het is een plan dat OHL heeft ingezet met de hulp van Henk Mariman (ex-Club Brugge, K. Beerschot V.A), die momenteel Academy Manager is bij de club. "De eerste échte vruchten van die aanpak plukken we allicht pas over een jaar of vijf, zes", besluit Brys.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws