Ik hoop voor Toby dat hij statuut als Rode Duivel kan houden

"Ik hoop voor Toby dat hij statuut als Rode Duivel kan houden"

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 21:00di 27-07-2021 om 21:00

De kogel is door de kerk: Toby Alderweireld heeft getekend voor Al-Duhail in Qatar. Eric Gerets was van 2012 tot 2014 nog coach van die club. Hij hoopt dat Alderweireld zijn status als Rode Duivel kan behouden, vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Gerets benadrukt dat het niveau van Al-Duhail niet zo slecht is. "In mijn tijd waren we de beste ploeg van Qatar en bereikten we de kwartfinales van de Aziatische Champions League. Ik hoop voor Toby dat hij zijn statuut als Rode Duivel kan houden. Of hij met zijn transfer een risico neemt? Als je op je 32ste een topcontract voor drie jaar kan tekenen, gaan we niet moeilijk doen."

De trainingen zijn wel minder zwaar dan in Europa. Alderweireld zal dus moeten compenseren met individuele trainingen. "Dat kan perfect. De groepstrainingen waren door de grote hitte ’s avonds, maar ’s voormiddags lieten we de spelers individueel werken in de fitness. In de wintermaanden is het er heerlijk toeven. Ik heb me voorgenomen een wedstrijd van hem te gaan meepikken in oktober of in november."

Gerets kon één landstitel en een Beker winnen in Qatar, maar toen speelde Al-Duhail nog onder de naam Lekhwiya SC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws