Pro League trekt aan alarmbel: 'Mogelijk geen volle stadions 13 augustus’

Pro League trekt aan alarmbel: 'Mogelijk geen volle stadions 13 augustus’

27-07-2021 15:25 Laatste update: 15:39
17

Het Covid Safe Ticket moest ervoor zorgen dat er vanaf 13 augustus volel stadions in de Jupiler Pro League verwezenlijkt kunnen worden. Nu trekt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, aan de alarmbel tegenover Het Nieuwsblad.

Zo is er nog veel onduidelijkheid over het plan. “Er zijn nog ontzettend veel vraagtekens. In eerste instantie leek het erop dat de stewards dat zouden mogen doen, maar dat kan nu plots niet meer voor de overheid.  Genoeg veiligheidsagenten inschakelen om iedereen te controleren, wordt een ongelofelijk dure zaak. En minder is ook geen optie, want dan creëer je weer gigantische wachtrijen.”

Het ticket is een goed idee, vindt de Pro League. “Op zich is het Covid Safe Ticket een héél goed idee”, vervolgt Van Bever. “Alleen moeten we er wel voor zorgen dat het ook praktisch uitvoerbaar is. Anders riskeer je dat veel organisaties zullen afhaken. We weten al anderhalve maand dat we met dit systeem gaan werken, maar tweeënhalve week voor de effectieve start zitten alle organisatoren nog steeds met heel veel vragen.”