Meer extra tijd in Jupiler Pro League-matchen? ‘VAR let mee op toegevoegde tijd’

Meer extra tijd in Jupiler Pro League-matchen? ‘VAR let mee op toegevoegde tijd’

27-07-2021 08:13 Laatste update: 16:09
40

Charles De Ketelaere scoorde in minuut 102 de gelijkmaker van Club Brugge tegen KAS Eupen en dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Het Nieuwsblad meldt dat soortgelijke scenario’s zich in de toekomst wel eens meer zouden kunnen voordoen.

De Belgische voetbalbond wilde niet officieel reageren, maar het staat wel achter de beslissing van Bram Van Driessche om twaalf minuten te laten overspelen. In de toekomst kan een bordje toegevoegde tijd met dubbele cijfers meer gaan voorkomen in de Jupiler Pro League.

De VAR en vierde ref Arthur Denil berekenden de extra tijd in Brugge. In Tubeke houden ze aldus mee de klok in de gaten als een speler voor een blessure wordt behandeld of er zelf een interventie is. Voor een wissel wordt de gewoonlijke 30 seconden aangerekend.

Er waren vijf wisselmomenten bij Club Brugge-Eupen 2,5 minuut), drie blessurebehandelingen (4 minuten), één (lange) VAR-interventie (3 minuten) en ook een moment waarop er een technisch probleem was met het oortje van een van de assistenten. Ook daar ging bijna een minuut speeltijd aan verloren.